Over Kerosine & Benzine

Wat zijn de verschillen tussen Kerosine en Benzine?

Het grote verschil tussen NutrID Kerosine en Benzine is de concentratie. Kerosine is een hypertone energiedrank en Benzine is een isotone drank. Kerosine kan 90 – 120g koolhydraten per uur laten opnemen in de darmen, afhankelijk van de gekozen verhouding (ratio 2:1. 3:2 of 1:1). Benzine neemt 30-60g koolhydraten per uur op . Grote hoeveelheden koolhydraten zijn nodig tijdens intensieve duursportprestaties (> 3uur). Benzine is een kant-en-klare drank’. Dit in tegenstelling tot de Kerosine die in shots wordt ingenomen en altijd met water moet worden weggespoeld. Voor langdurige evenementen / wedstrijden (> 3 uur) is Kerosine je product om te kiezen. Maar weet dat wanneer de intensiteit laag is (tijdens duurtraining) u ook urenlang Benzine kunt gebruiken.

Wat betekenen de Kerosine ratio's?

Kerosine:

  • Ratio 2:1 > 90g koolhydraten opname per uur
  • Ratio 3:2 > 100g koolhydraten opname per uur
  • Ratio 1:1 > 120g koolhydraten opname per uur

KerosineRS+:

  • Ratio 2:1 > 90g koolhydraten opname per uur
  • Ratio 3:1 > 80g koolhydraten opname per uur
  • Ratio 6:1 > 70g koolhydraten opname per uur
  • Ratio 1:0 > 60g koolhydraten opname per uur

De keuze voor een ratio hangt af van de duur en de intensiteit van de inspanning. Maar factoren die ook meespelen zijn hoe efficiënt iemand vet kan verbranden tijdens de inspanning en hoe goed iemand fructose kan verdragen. Meer koolhydraten per uur gaat hand in hand met meer fructose per uur. Houd er altijd rekening mee dat later in een wedstrijd over een lange afstand het opnamevermogen lager zal zijn. Hierop anticiperen is dus een slimme keuze. De darmen trainen en ook de darmen testen! In een evenement is het vaak beter om tijdens de race over te schakelen naar verschillende opnames per uur (triathlon). Tijdens een triatlon over een volledige afstand kan je voeding strategie bijvoorbeeld zijn : tijdens fietsen 100 gram per uur te nemen en tijdens de marathon terug te gaan naar 60-80 gram per uur.

Hoe weet ik of ik meer vet of koolhydraten verbrand?

Om te weten te komen hoe efficiënt uw vetverbranding is rond de wedstrijd intensiteit, kunt u een inspanningstest ( Co2-O2 test of met een lactaattest) ondergaan. Atleten die relatief veel vet verbranden, hebben minder koolhydraten nodig dan atleten met een minder goed ontwikkeld vetverbrandingssysteem. Van nature zijn sommige sporters ook écht koolhydraatverbranders. Het verschil is vaak in de praktijk te zien dat sommige sporters zo een paar uur kunnen trainen zonder al te veel in te nemen en dit prima doorkomen. En andere sporters raken snel leeg..

Moet ik cafeïne aan mijn kerosine(RS+) toevoegen?

Wetenschap is duidelijk: cafeïne zal de prestatie verbeteren. De individuele reactie op cafeïne is voor iedereen anders. Sommige atleten verbeteren hun prestatie al bij een minimale inname, andere moeten meer nemen om hetzelfde effect te bereiken. Daarom biedt NutrID gepersonaliseerde hoeveelheden cafeïne aan. Eerste keer? Begin met 1 of 2 mg cafeïne per kilo lichaamsgewicht en verfijn van daaruit je cafeïne. 

Moet ik eten tijdens mijn wedstrijden?

We raden aan om tijdens de wedstrijd niet te eten. Eten consumeren naast de Kerosine is geen slimme keuze. De maag en darmen worden door de Kerosine al maximaal benut. Alles meer kan te veel zijn. Je energieniveau zal goed blijven met de Kersosine, er zal geen hongergevoel zijn. Tijdens het trainen met de Benzine: als je langer dan 2 uur fietst, voeg dan elk uur een banaan of ontbijtkoek toe aan je trainingsvoeding. Het is niet nodig om dure repen te kopen. Die voegen niets toe dan de genoemde alternatieven.

Waarom verkoopt NutrID geen gels of repen?

De reden dat we geen gels of repen verkopen: voor je beste prestatie heb je ze niet nodig. Tijdens wedstrijden eten we niet! De gel verpakkingen zijn een aanslag op het mileu. Het is niet nodig! Tijdens de training kunnen we wel eten. Maar in vergelijking met een sportreep zal de banaan of een stuk ontbijtkoek precies hetzelfde doen tijdens de training en stukken goedkoper. 

Hoe weet ik of ik fructose-intolerant ben?

Een kleine groep sporters krijgt maag- en darmklachten (krampen) als ze fructose consumeren. Zij moeten fructose verlagen of wellicht zelfs vermijden in hun sportvoeding. Testen is de manier om erachter te komen of u intolerant bent voor fructose of dat u geen grote hoeveelheden kunt verdragen! NutrID produceert KerosineRS+, Benzine en REC Train vrij van fructose op maat.


Icoon voor Geverifieerd door de community

Wat ik dien te weten over herstel

Wat moet ik doen voor snel herstel?

Nadat je een training of wedstrijd hebt gedaan, zijn er drie factoren die bepalend zijn voor een snel herstel:

1 Wordt gehydrateerd! Voor een goede doorbloeding mag je bloed niet ‘dik’ zijn!

2 Vul koolhydraten aan!

3 Neem wat eiwitten! Laat het lichaam meteen beginnen met de eiwitsynthese!

Een gemakkelijke en effectieve manier om deze drie factoren DIRECT na een training of wedstrijd in één keer binnen te krijgen, is door de NutrID REC Train (PB) te gebruiken. Je kunt je persoonlijke Rec Train aanpassen met de eiwit/koolhydraten verhouding, je eiwittype kiezen (dierlijk of plantaardig), voeg (optioneel) extra Leucine toe. Het essentiële aminozuur leucine speelt een belangrijke rol bij het op gang brengen van de eiwitsynthese en spierbehoud. Het verhoogt de kwaliteit van je herstelshake.

Moet ik extra leucine toevoegen aan mijn Rec Train of Rec Night?

Het essentiële aminozuur Leucine speelt een sleutelrol bij het opstarten van eiwitsynthese en stimuleert spierbehoud. Leucine is in kleinere hoeveelheden aanwezig in wei-eiwit. Om de hoeveelheid leucine in de REC Train of de REC Night te verhogen kun je ervoor kiezen om extra Leucine toe te voegen. De kwaliteit van je shake wordt hierdoor beter. De smaak van de shake zal iets bitterder zijn.

Welke verhouding eiwit/koolhydraten past bij mij?

Het is belangrijk dat je gepersonaliseerde herstelshake de juiste hoeveelheid koolhydraten en eiwitten geeft. Bijvoorbeeld:  4-6 uur fietsen zal je echt wat energie verbranden! Dus het aanvullen van de glycogeen (koolhydraten) voorraad is dan belangrijk. Een eiwit koolhydraten verhouding 25-75 voor mannen of 50-50 voor vrouwen is dan prima. Wanneer je kortere sessies doet met minder calorieverbranding is het beter te gaan voor een verhouding 50-50 (mannen) en 75-25 (vrouwen).