Bij de starten van NutrID in 2017 hebben we ons een aantal opdrachten meegegeven : 

 1. Kunnen wij een product ontwikkelen dat echt betere prestaties voor het individu levert. 
 2. Hoe kunnen we een zo laag mogelijke impact op het milieu hebben als producent van sportvoeding. 
 3. Hoe kunnen we producten echt afstemmen op onze individuele gebruikers.

Factoren om na te gaan bij keuze voor sportvoeding

De rol van fructose

Fructose is een suiker. Alle koolhydraten in de darmen worden afgebroken tot glucose en/of fructose. De twee suikers worden vervolgens via een gescheiden mechanisme vanuit de darmen in de bloedbaan opgenomen. Bij een glucose opname van rond de 60 g per uur is de glucose opname via het darmepitheel verzadigd. Meer glucose innemen zal niet bijdragen aan meer opname per uur. En verhoogt het risico op maag- en darmklachten. Hetzelfde mechanisme is er voor fructose. In theorie kunnen we ook tot 60 g fructose per uur verteren. Dus in de ideale situatie kunnen we in totaal 120 g (60 g glucose en 60 g fructose) per uur opnemen via de darmen. De individuele tolerantie voor fructose verschilt van persoon tot persoon. Er zijn sporters die helemaal niet of zeer beperkt fructose kunnen opnemen.  Een grote groep verteert prima  20-40 g fructose per uur. En een kleine groep kan de 60 gram fructose per uur aan. Het is daarom van belang dat producten op maat geleverd kunnen worden:

 • Wij geven mogelijkheid om uw NutrID Benzine fructosevrij te produceren (voor sporters met fructose-intolerantie)
 • We geven de optie om uw NutrID Rec Train vrij van fructose te produceren (voor atleten die fructose-intolerant zijn)
 • NutrID Kerosine ratio 2:1 > koolhydraat inname: 90 g per uur
 • NutrID Kerosine ratio 3:2 > koolhydraat inname: 100 g per uur
 • NutrID Kerosine ratio 1:1 > koolhydraat inname: 120 g per uur]
 • NutrID KerosineRS+ ratio 1:0 > koolhydraat inname :60 g per uur 
 • NutrID KerosineRS+ ratio 6:1 > koolhydraat inname: 70 g per uur
 • NutrID KerosineRS+ ratio 3:1 > koolhydraat inname: 80 g per uur
 • NutrID KerosineRS+ ratio 2:1 > koolhydraat inname: 90g per uur

De rol van de maag

Na inname van een sportdrank is de eerste stop voor elk product de maag. De maag sluit en analyseert de concentratie. Wanneer de osmotische druk juist is, wordt deze doorgegeven aan de darmen. Vanaf daar begint de opname van de enkelvoudige suikers (glucose & fructose) via het darmepitheel. Hogere geconcentreerde hypertone energiedranken hebben normaal gesproken een hogere osmotische druk (ze bevatten meer deeltjes). Met de NutrID Kerosine en NutrID KerosineRS+ hebben we een manier gevonden om meer koolhydraten binnen te krijgen terwijl de maag nog steeds snel zich opent richting de darmen. Ook niet geheel onbelangrijk, NutrID voegt verder geen citroenzuur toe. Vaak wordt dit aan sportvoeding toegevoegd om de houdbaarheidsdatum en/of de smaak te verbeteren. Het toevoegen van citroenzuur heeft een negatieve invloed op gebit en maagwand. 

De rol van cyclische dextrine

Cluster Dextrine, ook wel bekend als Highly Branched Cyclic Dextrin (HBCD), is een nieuw geavanceerd dextrine ras. Cluster Dextrine verschilt van andere koolhydraten met een hoge GI, zoals dextrose en maltodextrine, doordat het zorgt voor een langdurige afgifte van energie in tegenstelling tot een plotselinge piek in de bloedsuikerspiegel en een grote insulinerespons. Zoals de naam reeds aangeeft is de dextrine geclusterd. Cluster Dextrine heeft een hoog molecuulgewicht, een smalle gewichtsverdeling, is oplosbaar en heeft een osmotische druk van bijna nul. In basistermen gaat Cluster Dextrine sneller door je maag dan andere koolhydraatsupplementen, waardoor het sneller beschikbaar is voor je lichaam om als energie te verbranden. Na het passeren van de maag valt het uiteen in de losse dextrine eenheden en wordt afgebroken tot glucose. Waarna de glucose via het darmepitheel wordt opgenomen.

De NutrID Kerosine & KerosineRS+ hebben een aantal unieke eigenschappen die uw huidige wedstrijdresultaten zullen verbeteren. Het is in de eerste plaats een energiebron die onontbeerlijk is tijdens lange intensieve inspanningen. Door toegang te hebben tot meer energie kunnen we langer en harder racen. Cluster Dextrine heeft een lage osmotische druk waardoor het sneller door je maag gaat, waardoor een opgeblazen gevoel wordt voorkomen. De Cluster Dextrine verhoogt in de Kerosine en KerosineRS+ de wedstrijdprestatie. De hoge oplosbaarheid en de snelle maaglediging zorgen ervoor dat uw lichaam in staat zal zijn om hoge bloedsuikerspiegels te blijven handhaven.

Verpakkingsmateriaal & Verzending

NutrID is ook een innovator op het gebied van productverpakkingen. Wij bieden de mogelijkheid om een bestelling volledig vrij van plastic geleverd te krijgen. Jij bepaalt of je een plastic pot of maatschep nodig hebt bij een bestelling of dat je een eerder bestelde pot of maatschep hergebruikt. Zo werken we samen aan minimale belasting van het milieu en gaan we zuiniger om met grondstoffen. 


Unieke eigenschappen van de NutrID Kerosine & KerosineRS+

NutrID fast stomach tranport Maurten

Kerosine heeft een snelle maaglediging zodat energie snel kan starten met opnemen in darmstelsel.

NutrID low osmotic pressure Kerosine vs Maurten

In de maag zorgt cluster dextrine voor een lage osmotische druk, na de maag valt het uiteen in verschillende dextrine eenheden.